Från sommarens bilsemester

Som vanligt var planen att åka ned till Grebbestad på semestern och hälsa på våra kompisar där. Men i stället för att kör genom Sverige som vi brukar göra, så åkte vi genom Norge via Åre - Trondheim - Dombås - Trollstigen - Geirangerfjoden - Fjellhammar.

Det är så otroligt vackert i Norge, så här i efterhand så borde vi planerat in lite fler dagar då det blev mycket bilåkande och inte så mycket tid på respektive ställe. Vilket också gjorde att jag inte hade så mycket tid att fotografera som jag önskat, men lite bilder blev det alla fall.

Geirangerfjorden, Norge

Geirangerfjorden, Norge

Drönarjobb åt tyska HBB Hanseatic Break Bulk GmbH

För några veckor sen kontaktade tyska HBB Hanseatic Break Bulk GmbH mig och undrade om jag kunde fota och filma ett stort fartyg från Kina med delar till ett vindkraftverk i Holmsund, Umeå. Planen var att jag skulle fota och filma lördag-söndag, men en annan lossning drog ut på tiden så det blev söndag-måndag istället. Vilket var grymt tur för mig, för på lördagen var det 20 grader kallt, snö och blåst och som hade gjort det väldigt svårt att flyga drönaren i de förhållandena. Även om det var lika kallt på söndag och blåste, så var det sol och en fin dimma som jag senare fick höra kallas sjörök. Även om drönare klagade på att det blåste för mycket och jag skulle ta ned drönaren, vilket jag naturligtvis inte gjorde :-) , så gick flygningen bra och jag fick fantastiskt material från dagen.

Fick även möjlighet att filma och fota från fartyget vilket var en upplevelse i sig själv, fick bland annat träffa kapten, kinesisk lunch med personalen och besöka styrhytten. Dock var kineserna som jobbade på fartyget inte så bra på engelska, så det var lite svårt att veta var det var säkert att gå, ville inte vara i vägen och skada mig.

Satte även upp en GoPro-kamera med en powerbank vid styrhytten som fick stå över dagen, och halva natten (innan batteriet tog slut), och gjorde en timelaps över delar av lossningen.

Kunden ville redigera filmen själv så att det passade in i deras profil, så jag levererade film, timelaps och bilder som de sedan satte ihop till filmen som jag visar här nere.

hbb-48.jpg

Filmen som rederiet klippte ihop av mitt material.

Eventfotografering åt Centerpartiet

I fredags fotograferade jag bilder åt Centerpartiet på deras kommundagar med ca 600 dagar som hölls här i Umeå. Direkt efter Annie Lööfs tal som hon höll för medlemmarna så fick jag leverera bilder som skulle publiceras på Centerpartiets hemsida och sociala medier, för att direkt efter det ta mig upp till rummet där presskonferens hölls för att dokumentera den. Är inte helt van att leverera bilder så snabbt efter en fotografering, men det gick bra och här kan ni se lite bilder från dagen.

eventfotografering-centerparitet-32.jpg

Fotografering - Cura Nord

Precis före jul var jag och fotograferade bilder för superhärliga gänget på Cura Nord, som sitter på Bic Factory här i Umeå.

Så här skriver Cura Nord själv om sitt företag:
Cura Nord är ett Norrländskt konsultföretag med inriktning på socionomer och deras arbetsmarknad. Vi rekryterar socionomkonsulter och presenterar dem för lediga uppdrag inom socialtjänsten som matchar deras kompetens och önskemål. Tillsammans har vi alla förutsättningar att skapa långsiktig förändring och ett bättre liv för människor.

curanord-31-Edit.jpg