Business-bilder på Östra Station Umeå

I helgen drog jag ihop några kompisar och fotade lite business-bilder för mitt arkiv på Folio. Hade först tänkt hålla till på något café i centrum, men sen kom jag på att det kanske skulle passa bättre på Östra Station här i Umeå då vi kunde passa på att ta lite andra typer av bilder när vi ändå höll på. Dessutom är det lite lugnare där, och gott om plats vilket gör det lite lättare att jobba utan att störa gästerna.

Sagt och gjort så möttes vi upp på Ullas Kondis, vi började med att fika då det är viktigt alla mätta och belåtna innan man kör igång :-)

Hade inte med mig några blixtar, det skulle ta för lång tid och bli för omständligt, dessutom vill jag vara så rörlig så möjligt och kunna ta bilder från olika vinklar för att öka variationen i bilderna. Hela Östra Station är uppbyggt av stora fönster, vilket gör att miljön bli ljus och fin men kan bli lite besvärligt med motljus ibland. Jag hade inte med mig någon assistent utan jag fick be någon av modellerna som inte var med på bild att hålla reflexskärmen för att lätta upp skuggorna när det behövdes. 

Tack till Ullas Kondis på Östra Station för vi fick hålla till där. Sen ett stort tack till Lars, Sofia, Jonas och Runa som gjorde detta möjligt! Är riktigt nöjd med bilderna, och det är helt tack vare er!

Företagsfotografering i Stockholm

porträtt-fotograf-umeå-11.jpg

För första gången hade jag ett företagsjobb i annan stad, vilket var riktigt roligt och lärorikt. Eftersom jag skulle flyga med utrustningen så krävdes det en hel del planering för att få med mig allt. Min plan var att jag ville få med mig studioblixtarna, kamera och objektiv som handbagage då jag inte ville skicka det som vanligt bagage. Sen tog jag två av studioblixtarna i min F-Stop Tilopa, samt lite kringutrustning som sladdar, ljusmätare, radiosändare till blixtarna osv. Kamera, dator och objektiv fick plats i min axelväska som är en Think Tank Retrospective 30. Stativ, reflexskärmar, softboxar och mitt nya inköp, ett 127 cm extra djup paraply med diffuser tog jag i en väska med rullhjul som egentligen är till för blixtarna och det gick som vanligt bagage. Jag ville ta med mig tre blixtar så någon vecka innan själva fotograferingen var jag i Stockholm där fotograferingen skedde i ett annat ärende, och då hade jag möjlighet att ta med mig en av studioblixtarna och lämna den hos en kompis.

Så här i efterhand hade det räckt med en blixt och mitt paraply, vilket visas sig vara ett riktigt bra inköp, enkelt och snabbt att sätt upp, och gav en riktigt fin ljusbild. Lokalen där jag skulle fota porträtt var rätt stor, men det stod ett konferensbord mitt i rummet som inte gick att flytta på. Så jag valde att göra det så enkelt som möjligt med en blixt snett upp till höger med mitt paraply och diffuserduk, porträtten tog jag sedan sittande där jag fick hjälp av bordet som var vitt för att lätta upp skuggorna underifrån. Använde en vit reflexskärm till vänster för att lätta upp skuggorna, då jag gillar att fota den här typen av porträtt med inte allt för mycket skuggor.

Jag hade fått till uppdrag att fota både porträtt, gruppbilder samt lite miljöbilder. Själva fotograferingen var inga konstigheter, personalen var otroligt trevlig och lätt att jobba med. Här kommer lite bilder från dagen