Ny hemsida

Som jag tidigare skrivit så byggde min gamla hemsida på det öppna cms'et Umbraco, då jag utvecklat en del sidor i Umbraco så kändes det mest naturligt att fortsätta med det. Fördelarna, men även nackdelarna visade det sig senare, är att jag kunde styra det precis hur jag ville ha det. Men jag upptäckte att det tog för mycket tid att sitta och jobba med hemsidan, uppdatera när det kom nya versioner osv så jag började titta på andra alternativ.

Har tidigare varit inne och tittat på Squarespace, och har hört mycket gott från andra fotografer så valde jag att ge det ett försök. 

Är väldigt enkelt att komma igång. Man börjar med att välja någon av de drygt 30 templates som finns att tillgå, sen är det bara skapa din sajt genom att skapa ett konto. När du gjort detta så har du direkt en sida som fungerar, det enda du behöver göra är att byta ut text och bild. Tog ca en dag för mig att flytta över bilder och text och anpassa sidan så den såg ut som jag ville, och har du haft din hemsida i tex wordpress så är det väldigt enkelt att importera och få in alla blogginlägg osv till Squarespace. Tyvärr hittade jag inte något enkelt sätt att flytta över mina blogginlägg från min gamla sida till min nya, utan jag får göra det manuellt. Det kommer att ta lite tid, men planen är att flytta över inläggen den närmaste veckan.

Fördelarna med Squarespace

  • Alla teman är förberedda för högupplösta skärmar
  • Alla teman är mobilanpassade
  • Enkelt att redigera och anpassa sidan hur du själv vill ha den
  • Enkelt att sökoptimera
  • Importera från tex Wordpress mfl

Nackdelar

  • Enda negativa som jag egentligen upptäckt är att sidan inte går att anpassa till svenska datum. Men jag ska se om jag kan skriva ett javascript som löser det framöver.

Här kan ni se en kort video hur det kan se ut i Squarespace